ΕΣΠΑ
ATHENS METRO MALL RADIO

Οδηγός Covid-19

Ένας σύντομος οδηγός για όλα τα μέτρα προφύλαξης και τις ισχύουσες διατάξεις. Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας κι απολαμβάνουμε την επίσκεψή μας στο Athens Metro Mall, με απόλυτη ασφάλεια.

ΟΔΗΓΟΣ COVID-19

 

1. ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ - ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους εργαζομένους και τους επισκέπτες στα καταστήματα και στους κοινόχρηστους χώρους του Athens Metro Mall, ενώ θα πρέπει να τηρούνται και οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.

2. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ

Για την είσοδό σας στα καταστήματα λιανεμπορίου του Athens Metro Mall είναι υποχρεωτική η επίδειξη των παρακάτω δικαιολογητικών:

- Πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό, ή

- Πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται εντός 30 ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 90 ημέρες μετά από αυτόν, ή

- Βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό Covid-19 (PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών από την προσέλευσή σας). 

Τα ως άνω πιστοποιητικά / βεβαιώσεις επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από την ψηφιακή πλατφόρμα www.gov.gr είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του κατόχου και σαρώνονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής (Covid Free GR) με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται, εναλλακτικά, να εισέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self-test τελευταίου 24ώρου που εκδίδεται με μέριμνα των γονέων από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr , με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Α. Για την είσοδό σας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης και του οριοθετημένου τμήματος του Food Court του Athens Metro Mall είναι υποχρεωτική η επίδειξη των παρακάτω δικαιολογητικών.

  • Πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό, ή
  • Πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται εντός 30 ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 90 ημέρες μετά από αυτόν.

Τα ως άνω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από την ψηφιακή πλατφόρμα www.gov.gr είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του κατόχου και σαρώνονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής (Covid Free GR) με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται, εναλλακτικά, να εισέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self-test τελευταίου 24ώρου που εκδίδεται με μέριμνα των γονέων από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Β. Για την είσοδό σας στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης και τoυ οριοθετημένου τμήματος του εξωτερικού χώρου-μπαλκονιού του επιπέδου 3 του Athens Metro Mall είναι υποχρεωτική η επίδειξη των παρακάτω δικαιολογητικών:

  • Πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό, ή
  • Πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται εντός 30 ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 90 ημέρες μετά από αυτόν, ή
  • Βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό Covid-19 (PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών   από την προσέλευσή σας). 

Τα ως άνω πιστοποιητικά/βεβαιώσεις επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από την ψηφιακή πλατφόρμα www.gov.gr είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του κατόχου και σαρώνονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής (Covid Free GR) με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται, εναλλακτικά, να εισέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self-test τελευταίου 24ώρου που εκδίδεται με μέριμνα των γονέων από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.  

4. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Έχουν τοποθετηθεί θερμικές κάμερες σε όλα τα σημεία εισόδου του Athens Metro Mall για την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων, με πλήρη σεβασμό στην ιδιωτικότητα αυτών.

Έχουν τοποθετηθεί σε κάθε όροφο αυτόματες συσκευές απολύμανσης των χεριών με αντισηπτικό, για να παραμένουν ασφαλείς επισκέπτες κι εργαζόμενοι.

Έχει τοποθετηθεί σύστημα αυτόματης απολύμανσης των χειρολαβών στις κυλιόμενες σκάλες. Επιπλέον, η χρήση των ανελκυστήρων επιτρέπεται μόνο σε ΑΜΕΑ και επισκέπτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ έχουν τοποθετηθεί συσκευές αποστείρωσης του αέρα εντός αυτών.

Πραγματοποιείται συνεχής καθαρισμός και απολύμανση σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, επιφάνειες και αντικείμενα, ενώ τα WC απολυμαίνονται διαρκώς με πιστοποιημένες διαδικασίες καθαρισμού.

Οι κλιματιστικές μας μονάδες στους κοινόχρηστους χώρους λειτουργούν με προσαγωγή 100% νωπού αέρα χωρίς ανακυκλοφορία.

Τέλος, φροντίζουμε για την τήρηση των προβλεπομένων αποστάσεων

Σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος, η Διοίκηση του Athens Metro Mall έχει επεξεργαστεί συγκεκριμένο σχέδιο, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, για την έγκαιρη και αποτελεσματική διευθέτηση όλων των συναφών παραμέτρων.

 

Top